Hemlagad protein pizza med grekisk yoghurt

9 juni 2023
hemmagjord pizza protein

 

Det här receptet gör det busenkelt att laga en proteinrik och god pizza som passar dig som vill äta lite bättre och ha koll på kalorierna och ditt proteinintag.

 

Min proteinrika pizza har följande näringsvärde:

Protein: 38 gram

Kolhydrater: 42 gram

Fett 12 gram

Kcal 425

Proteinrik pizza deg?

Vi använder oss av grekisk yoghurt som bas för att öka mängden protein, normalt sett väljer jag inte produkter med 0% fett då det oftast betyder tillsatser av bl.a. socker. Grekisk yoghurt är ett undantag och innehåller 10g protein/100g jämfört mot den som har 10% fett och 6,4g protein/100g vilket är anledningen till mitt val.

 

Ingredienser för att göra egen proteinrik pizza

För 1 pizza behöver du

 

Till degen

1 dl Grekisk Yoghurt 0% fett (innehåller mer protein)

2 dl mjöl (glutenfritt eller vetemjöl)

1 tsk bakpulver

1/4 tsk salt

 

Topping

0,5-1 dl krossade tomater

150g salsiccia

1/2 gul lök

1,5 dl mozarella

 

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader, blanda alla torra ingredienser och tillsätt grekisk yoghurt. Jobba ihop degen och tillsätt mer grekisk yoghurt om degen är för torr eller mer mjöl om den är för kladdig. Du vill ha en deg som går inte klibbar och som går att kavla ut. Forma en liten boll och gör dig redo att kavla.

hemmagjord pizza deg

Pudra lite mjöl på ett bord och kavla ut degen till en tunn pizza botten. Det går att göra rund eller rektangulär beroende på om du har pizzasten eller plåt i ugnen. Bakplåtspapper kan vara smidigt att ha mellan plåten och pizzan.

hemmagjord pizza deg

Jag stekte salsiccia innan för att få små knapriga bitar.

Lägg på din topping med tomatsås, skivad lök. Salsiccia, mozzarella (paprika och pepperoni är också gott).

hemmagjord pizza protein

Med pizzan på plåt eller pizzasten gräddar du den i ugnen i ca 15-20 minuter. Rotera pizzan efter halva tiden, ha koll på osten så den blir gyllenbrun.

hemmagjord pizza protein

Summering av proteinrik pizza

Jag gjorde 2 pizzor till 2 vuxna och 2 barn och det räckte. Servera gärna med lite god salsa och spenat eller ät som den är.

Den här pizzan gör det mycket enklare att äta nyttigt och undvika kaloribomber när man är på väg hem från jobbet, är hungrig och vill ha mat snabbt. Jag rekommenderar den varmt. Tycker du att det vore skönt att ha maten klar utan att baka pizza så är våra färdiga matlådor ett smidigt alternativ. Precis som med detta recept ser vi till att du får bra råvaror, högt proteinvärde och något riktigt gott utan att spendera en massa tid i köket. Våra färdiga matlådor passar perfekt för dig som tränar och vill hålla formen rätt och magen mätt utan att det ska bli tråkigt.

Kika gärna på veckans meny och testa att beställa hem våra matlådor så får du själv smaka på vad vi är bäst på, riktigt bra mat med bra innehåll. Du kommer snabbt märka hur skönt det är att ha maten klar utan att behöva tänka på vad du ska laga.

Du hittar veckans matlådor här

Summary
recipe image
Recipe Name
Proteinpizza - Super smidigt
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)