Tid kvar till beställning för att få leverans 21 apr - 22 apr
00 dagar
00 timmar
00 minuter
00 sekunder

FAQ

Här hittar du några av de vanligaste frågorna vi får. Saknar du svar på just din fråga kan du maila oss på info@fitnesskocken.com

Känslig mot gluten?
  Det är viktigt för dig med Celiaki att veta att det kan finnas spår av gluten i vissa maträtter. Detta från exempelvis soja eller från korskontaminering i ett kök där råvaror med gluten existerar. Vi jobbar för att vara glutenfria/låg gluten, vi ersätter exempelvis ströbröd med havregryn och väljer glutenfri panko. Är di osäker kan du maila oss på info@fitnesskocken.com. Vi kan ge dig detaljerad information om ingredienserna och eventuella korskontamineringsrisker. Vi är här för att hjälpa dig och ser till att du får en trygg matupplevelse. Smaklig måltid
Varför du ska välja Fitnesskocken

Kvalitet spelar roll

På Fitnesskocken lägger vi stor vikt vid att använda de allra bästa råvarorna för att skapa våra matlådor. Vi är stolta över att kunna erbjuda dig en balanserad kost med högt proteinvärde, fri från laktos och oftast glutenfritt. Detta gör våra matlådor tillgängliga för så många som möjligt.

Hitta något perfekt för dig

Vi tror att det är viktigt att erbjuda dig valmöjligheter som passar din individuella livsstil och dina behov. Därför erbjuder vi våra matlådor i tre olika storlekar, från Low carb till vår stora atletlåda, så att du kan hitta den perfekta portionen som passar just dig. Oavsett om du är en aktiv atlet som behöver extra bränsle, en upptagen förälder som behöver en snabb och hälsosam lunch, eller någon där emellan, har vi något som passar just dig.

Inget skräp

Vi väljer aktivt att undvika användning av fröoljor, tillsatt socker och transfetter i våra matlådor. Istället använder vi olivolja och kokosolja i vår matlagning. Vi tror att en riktig näringsrik måltid bör vara baserad på rena och naturliga ingredienser, och därför strävar vi efter att erbjuda dig en hälsosam och välbalanserad meny som bidrar till din välbefinnande på lång sikt.

Kompetens

Vi vill helt enkelt göra det enkelt för dig att äta hälsosamt och njuta av mat som både smakar fantastiskt och ger dig den näring du behöver. Vårt team av professionella kockar och näringsexperter sätter sin expertis och passion i varje måltid som vi serverar. Vi strävar efter att göra din matupplevelse bekväm, smidig och framför allt välsmakande.

Ta hand om dig själv

Så varför inte släppa bekymret över matlagning och låt Fitnesskocken ta hand om dig? Utforska vår spännande meny och låt oss ta hand om din nästa måltid. Vi är här för att hjälpa dig att leva en hälsosam livsstil utan att behöva kompromissa med smaken!

Hur avslutar jag min prenumeration  
Behöver du kan du pausa din prenumeration är det enkelt. Vi tror inte på bindningstider utan du stannar så länge du vill. Det du ska komma ihåg är att du behöver pausa/avbryta din prenumeration innan din prenumeration förlängs. Förlängd prenumeration = en aktiv beställning. Paus/avbruten prenumeration innan förnyelse = ingen beställning veckan efter därefter stopp tills du aktiverar igen. Paus/avbruten prenumeration efter förnyelse = Du får 1 sista beställning vecken efter därefter stopp tills du aktiverar igen. Vill du avsluta och inte få din prenumeration förlängd går du in i din profil och väljer avsluta prenumeration.
Kan jag pausa en prenumeration 
Ja, du kan pausa din prenumeration när det passar dig. Det måste göras innan din prenumeration förnyas och görs direkt i din profil på hemsidan.   
Kan jag frysa matlådorna 
Ja, det går utmärkt. 
Måste jag vara hemma när ni levererar
Nej, våra bud kan ställa ditt paket utanför om du angett den informationen. Vi rekommenderar dock att du ställer in maten i kylen så snabbt du kan efter leverans för att undvika att maten blir varm. Du anger leveransinformation till Gordon delivery som hanterar din hemleverans. I det sms du får innan leverans kan du fylla i om du vill att maten ska lämnas utanför, portkod mm.
Kan jag välja matlådor 
Ja det går utmärkt när du köper enstaka matlådor i shoppen under "matlådor". Prenumererar du väljer du Low-Carb, Gourmet eller Atletpaketet samt antal. Vi mixar sedan en bra blandning av veckans rätter och skickar hem till dig. Väljer du att beställa i shoppen har du valfrihet att beställa fritt från alla alternativ och rätter.
Kan jag få hjälp att anpassa efter kostschema
Ja och nej. Vi anpassar inte våra matlådor efter önskemål utan det vi gör är att vår PT Staffan går in och tittar på ditt behov och sätter ihop ett förslag hur du kan anpassa ditt upplägg ihop med våra matlådor, vilka som passar och hur du ska tänka. Gör vårt test på startsidan eller maila till info@fitnesskocken.com
Måste jag prenumerera 
Nej, det går lika bra att beställa i vår shop. Fördelen med att prenumerera är att du slipper tänka på att beställa varje vecka (Puh, skönt!) och du får vårt bästa pris. Se exempel nedan:
Prenumeration Köpa i shoppen
Pris/st* 99-114 kr 109-124 kr
Minsta beställning 10 st Valfri
Flexibilitet Måttlig Stor
Bindningstid 4 veckor i taget Nej
Möjlighet att pausa Ja Köp när du vill
* Priset skiljer sig mellan low-carb, gourmetlådan och atletlådan.
Vad innehåller matlådorna 
Riktigt bra råvaror och ett högt protein. Vi jobbar med så "rena" produkter och råvaror som möjligt.  Transfett, tillsatt socker & fröoljor är några av de saker vi håller oss borta från för att du ska må så bra som möjligt. Vi kommer aldrig vara billigast, däremot kommer vi alltid se till att du får de bästa vi tror på.  Du kan se innehållsförteckning på varje matlåda när du klickar på en matlåda i vår shop och på varje matlåda du beställer. Vi vill genom vår meny låta dig upptäcka goda smaker och nya rätter på samma gång som du laddar kroppen med högkvalitativa råvaror.
Hur snabbt kan jag få mina matlådor?
När du beställer dina matlådor kommer du få välja datum och tid för din leverans. Deadline är alltid söndagar 23:59. Beställer du innan deadline kommer din mat att levereras nästkommande söndag/måndag.    
Våra alternativ: Low-Carb, Gourmetlådan & Atlet Lådan
Vi erbjuder 3 olika varianter av varje matlåda. Detta för att du ska få precis den näringsfördelning du önskar. Samtliga måltider baserats på veckans aktuella meny. Low-Carb Perfekt för dig som vill hålla både kalorier och kolhydraterna nere. Vi ersätter här ris, pasta, potatis m.m. med rostade grönsaker, broccoli, gulbeta, rotfrukter, blomkålsris, blomkålsmos mm. En proteinrik och god måltid.   Gourmetlådan Vår grundmodell som innehåller en jämn fördelning kolhydrater, protein och fett. Mest likt "tallriksmodellen" fast med en större mängd protein. Tallriksmodellen 2.0?  Passar de flesta som söker matlåda med bra råvaror som håller dig mätt.   Atletlådan Framtagen för dig som vill ha en stor mängd protein och är hungrig. Kanske marknadens största mealprep låda. Du får +20% mer mat än vår Gourmetlåda. Populär bland hårt satsande atleter därav namnet, Atletlådan.  
Riktlinjer      Low-Carb                   Gourmet                 Atlet
Kcal 300-500  450-550 500-800
Protein 27-40 gram 27-40 gram 42-60 gram
Kolhydrater            10-33 gram 30-66 gram 40-80 gram
Fett 10-40 gram 10-35 gram 15-40 gram
Vikt 350-500 gram 350-500 gram 500-700 gram
Hur länge håller matlådorna
Våra matlådor håller i 12 dagar efter att vi packat din mat.  Vi använder naturlig livsmedelsgas till alla våra matlådor. När luften sugs ut försvinner 99% av syret som annars är det som “förstör maten”, på detta vis håller sig maten fräsch mycket längre än traditionella förpackningar. Du kan även frysa samtliga matlådor.
Är det olika rätter varje vecka?
Ja, Vi har varje vecka 5 st olika matlådor att erbjuda med varierat innehåll. Varje måndag byter vi menyn för att få variation i våra kunders kosthållning. Vår meny har för tillfället fler än 20 st rätter och vi lanserar kontinuerligt nyheter. Det ska vara gott och varierat att äta våra matlådor.
Hur funkar hemleverans?
Det är super enkelt. När du valt dina matlådor kommer du samtidigt att välja leveransdag och tid för maten att komma. Hemleverans sker på söndagar och måndagar i storstäder. Du kan välja att få din mat mellan 12:00-16:00 eller 16:00-22:00. Några få orter har leverans lördag/tisdag, vi kommer kontakta dig i god tid om det skulle påverka dig. Maten körs ut av Gordon Delivery och du får ett sms ett par dagar innan leverans samt samma dag. I smset kan du fylla i information som föraren behöver för att slutföra din leverans med super mat hem till dig.
Hur beställer jag matlådor?
Klicka på "matlådor" för att få upp veckans aktuella matlådor. Här kan du välja att sätta ihop din egen meny precis hur du vill. Du kan också välja att prenumerera på våra matlådor och då slippa tänka på deadlines. Fyll i det du önskar beställa, välj leveransdatum och klicka vidare till betala där du tryggt betalar med Klarna. Du får en bekräftelse mail på ditt köp och kan nu invänta din leverans. Har du några ytterligare frågor kan du maila oss på info@fitnesskocken.com