Nyhetsbrev 6 – Hantera stress som världseliten

24 maj 2023
planera effektivt

Lär dig något nytt – Fredagsmail #6

Hantera stress som världseliten

Precis som när du utsätter kroppen för stress vid träning utsätts du för stress varje dag i livet. Jobb, ambitioner & relationer brukar ta stora bitar av kakan, med betoning på jobb/studier. Om du tränar hårt måste du självklart återhämta dig mer, annars råkar du lättare ut för sjukdom, skada & atrofi (muskelnedbrytning). Det är de flesta överens om här tror jag? Varför är det då så svårt att hitta återhämtningen i jobbet?

Har du tänkt på att det är väldigt vanligt att bli sjuk på sin semester? Det tar någon vecka innan kroppen förstår att den kan slappna av och inte behöver vara i ”fight mode”. Då när du slappnar blir resultatet någon super kompensation från månader av stress som du ska bearbeta på några veckor.

En smartare idé vore att periodisera din stressvolym, precis som världseliten periodiserar sin träning för optimala resultat.

Det verkar ju funkar ganska bra för dem så varför inte för dig? Testa att ställa dig frågan, hur länge planerar jag denna intensiva fas och när ska jag planera in tid för återhämtning?

Kanske kan det göra skillnad.

 

Vill du också ha dessa mail varje fredag?

Varje fredag skickar vi ut en nyhetsbrev där du kan lära dig nya saker. Här kommer nyhetsbrev nr 11. Vill du också ha vårt nyhetsbrev kan du scrolla ner till botten, längst ner till höger av sidan så hittar du vart du kan anmäla dig.