Nyhetsbrev 3 & 4 – Frisätt dopamin

24 maj 2023
må bra
När vi får en komplimang frisätts dopamin i hjärnan. Dopamin är som du kanske vet en signalsubstans som är kopplad till belöning, glädje och motivation. Detta kan leda till en ökad känsla av självförtroende och en positiv självbild.

En komplimang kan också öka nivån av oxytocin, ett annat hormon som är kopplat till social interaktion och förtroende. Så tänk dig, du kan boosta dig själv och en annan människa med bara några få ord. Hur coolt är inte detta?

Idag uppmanar jag dig att ge en komplimang till någon i din närhet. Det kan vara en enkel gest som att säga ”du gjorde ett bra jobb” eller ”du ser fantastisk ut idag”. Det kan verkligen göra en annan persons dag, kostar inget och frisätter dopamin och oxytocin hos er båda.

Win-Win

 

En tanke om att vara vältränad, detta kommer från del av vårt nyhetsbrev 3

Att vara vältränad omfattar inte bara kroppen utan även insidan. En vältränad hjärna besitter kunskap som tar bättre beslut och en vältränad integritet sätter gränser. Det är ett brett spann som tar lång tid att bli bra på, låt oss tillsammans skapa de bästa förutsättningarna för att bli vältränade.

 

 

Vill du också ha dessa mail varje fredag?

Varje fredag skickar vi ut en nyhetsbrev där du kan lära dig nya saker. Här kommer nyhetsbrev nr 11. Vill du också ha vårt nyhetsbrev kan du scrolla ner till botten, längst ner till höger av sidan så hittar du vart du kan anmäla dig.