Nyhetsbrev 10 – Resan är en del av målet

24 maj 2023
nå dina mål

Resan är en del av målet

En reflektion från Fitness till livet

Att tävla inom bodybuilding är ett 24/7 jobb. Du tränar dedikerat i många år, sköter kosten exemplariskt och säger nej till sociala evenemang för att uppnå en viss fysik. Det är hårt och du kommer offra mycket för den perfekta looken du ska ha under ett par minuter på scenen.

Jag har coachat både kvinnor och män till scen och varit med innan, under och framförallt efter tävling. Det som är mest nyanserat och där jag lärt mig allra mest är just vad som sker efter en tävling.

Du kliver av scenen, kanske med medalj. Du är i ditt livs form och har den kropp många strävar efter. ”The magasin cover look”, super människan med rippade magmuskler och spray tan.

Det går ett par dagar, glammet lägger sig och du har tryckt i dig allt det där du inte fått äta på månader. En tomhet  och saknad uppstår. Du har länge haft en tydligt målbild och fokus hur det kommer bli att uppnå ditt mål och när det väl är uppnått håller inte den känslan speciellt länge.

Vad händer nu? Nästa tävling bokas in och du har ett nytt syfte, ett nytt mål att kriga mot. Back in business.

Då detta är ett extremt exempel är det också ett väldigt bra exempel på hur vi ofta lägger all fokus på målet och glömmer själva resan dit.

Tänk efter själv på något du åstadkommit som var tufft. Jag slår vad om att det innehåller en hel del uppoffringar.  Det är nämligen detta som vi oftast minns mest och är stoltast över, alltså själva resa till målet.

Och oroa dig inte om saker inte går som du tänkt dig, det är nämligen också en del av resan.

Enjoy the process

Starka hälsningar,

Staffan Bergsten

Vill du också ha dessa mail varje fredag?

Varje fredag skickar vi ut en nyhetsbrev där du kan lära dig nya saker. Här kommer nyhetsbrev nr 11. Vill du också ha vårt nyhetsbrev kan du scrolla ner till botten, längst ner till höger av sidan så hittar du vart du kan anmäla dig.